Družinski negovalec - Domov
Družinski negovalec

Kazalo

Domov

Priročnik Družinski negovalec

Kontakti

tel.: 01/7810-710
faks: 01/7810-720
e-pošta:
info@druzinski-negovalec.si

Pomembne povezave

›› www.seniorji.info
›› med.over.net
›› Senior 60
›› Zveza društev diabetikov Slovenije
›› Društvo Hospic
›› Revija Kapnik

ZDRAVJE DRUŽINSKIH NEGOVALCEV

Utrujenost

Vprašanje: Zelo vesela sem, da koga zanima kako se počutimo tisti, ki že leta z vsem srcem opravljamo delo kot vi pravite-negovalcev. Meni se zdi, da je to samo po sebi razumljivo, da žena poskrbi za svojega bolnega moža. Res pa je, da tudi sama nisem več najbolj pri močeh. Že pet let skrbim za moža, ki ga je zadela kap. Otroci so se odselili in ostala sva sama. Saj mi pomagajo po svojih močeh a nimajo veliko časa saj imajo svoje družine. Ni mi težko skrbeti za moža, a včasih si želim kakšno urico samo zase, morda prosto popoldne. Potem pa spet pozabim na to, saj bi morala prositi otroke da bi popazili na moža. Kaj naj jim pa rečem? Da bi šla rada na obisk k prijateljici? Da bi šla malo po trgovinah? Zanima me kako drugi rešijo ta problem? Hvala za odgovor!

Odgovor: Vsi, ki so kdaj po svoji želji ali po sili razmer, postali družinski negovalci, vaše težave zelo dobro razumejo. Tudi negovalci so ljudje s svojimi željami in potrebami. Prav je, da si vzamete včasih čas samo zase, saj opravljate plemenito in naporno delo. Nekaj nasvetov na to temo boste našli v članku "Poskrbite tudi zase".

Odgovor: imam podobne težave, sam imam ženo bolano,imeti mora 24 urno nego,veliko mi pomagajo hčerke, vendar to dolgo ne bo šlo, saj imajo svoje družine in tudi svoje težave,sam še moram v službo, naša zakonodaja in socijalna služba je zame fuč.sedaj so spremenili zakone njim v prid.

Copyright © 2006 Dom starejših občanov Grosuplje | Pravno obvestilo | Produkcija: NET Informatika